Fatih Atatürk İmam Hatip Ortaokulu

WEB https://fatihataturkiho.meb.k12.tr
Adres : Molla Hüsrev Mahallesi Mehmethan Sk. No1 Vefa/Fatih/İstanbul
VİZYON : Manevi değerlerimiz çerçevesinde kurumsal kültürü yerleşmiş, bölgesinde ilk tercih edilen bir eğitim kurumu olarak; her yıl en seçkin üst öğrenim kurumlarına artan sayıda öğrenci yerleştiren,bilimsel,sosyal,kültürel,sanatsal ve sportif alanlardaki başarılarıyla örnek alınan, topluma faydalı fertler yetiştiren, uygulamaya koyduğu modern eğitim yaklaşımlarıyla bölgesine ışık tutan, oluşturduğu sıcak ve kucaklayıcı sevgi iklimi ile problemlere çözüm üretebilen bir kurum olmayı başarmaktır.
MİSYON : Milli ve manevi değerleri özümsemiş, bilgili,kültürlü,özgüveni yerinde, ahlaki incelik ve davranış olgunluğuna sahip, yüksek karekterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Okulumuz Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Kalite Takip Sistemi uygulamasında Fatih Birincisi İstanbul Beşincisi olmuştur.

Yabancı Dil : İngilizce-Arapça
Pansiyon :
Servis : Var
Ulaşım : Unkapanı İMÇ I:Blok yanı.Unkapanı’nda bulunan Reşat Nuri Sahnesi’nden Vefa yönüne dönülecek. Vefa Lisesine 100 m. Tarihi Vefa Bozacısına 50 m. Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi ile yan yanadır.Aksaray´dan Taksim ve Eminönü yönüne giden tüm otobüsler okulumuz önünden geçer. Yenikapı -Hacıosman metrosu Vezneciler durağına 5 dakikalık yürüme mesafesindedir.
Yerleşim Yeri : Molla Hüsrev Mah. Mehmethan Sk.No:1 Vefa-Fatih/İSTANBUL
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il ve ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuzun Halı Sahası olup beden eğitimi dersleri burada yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuz her sene Tübitak Bilim Fuarına Katılmaktadır.
Proje Çalışmaları : Okulumuzda Arapça Dil Sınıfı mevcuttur.